Ha olyan nő vagy, akinek fontos a családja, de mellette önmaga is, akkor tudnod kell, hogy a két terület összeegyeztetése nem könnyű és magától értetődő folyamat.

Elsősorban azért érdemes figyelned rám és olvasnod soraim, mert hasonló cipőben járok mint Te, csak talán egy kicsit előbb a tudatosságban. Amire én rájöttem az az, hogy a családért nem kell mártírhalált halni. Ez senkinek nem jó, még ha ideig-óráig úgy is tűnik, hogy jobb a békesség. Az évek múlásával egyre több öncsalás és önámítás következik, mígnem egyre nehezebbé válik a változtatás. Minél távolabb kerülsz önmagadtól, annál nehezebb lesz visszatalálni és felvállani önmagad.

Igen, a család fontos. A gyerekek fontosak. A párkapcsolat fontos. De a karriered is fontos, mert leginkább azon keresztül tudod önmagad és tehetséged kiteljesíteni. Persze van akinek a család az önmegvalósítás területe, de ez manapság ritka.

Holisztikus karrier-tanácsadóként és kineziológusként rengeteg olyan élethelyzettel találkoztam, ahol a nő feladta önmagát életének valamely pontján. Ez leggyakrabban a gyerekvállalás idejére tehető. Ezért is érzem rendkívül fontosnak, hogy ne legyen több mártírhalál a család oltárán. A család túl fontos ehhez!

Meggyőződésem, hogy a két területet össze lehet egyeztetni úgy, hogy az mindenkinek jó legyen… na jó, lehet, hogy a férjeknek egy kicsit szintén áldozniuk kell majd a családi harmóniáért, de ezt az áldozatot már kiböjtöltük előre az évszázadok alatt.

A Család és Karrier blogot pont azért indítottam, hogy olyan tárháza legyen az élő információnak, melynek segítségével Neked is könnyebben fog menni a két terület összeegyeztetése. Hangsúlyozom az élő információt, mert ma élő nőkként, ma használható tapasztalatokra, tanácsokra, tippekre van szükségünk. Nem megyünk sokra nagyanyáink tanácsaival…. de az ő mintáikkal, mivel azokat jócskán magunkban hordozzuk, foglalkoznunk kell. Azokat felismerve, tudatosan elengedhetjük, ahelyett, hogy szembemennénk vele és ezáltal örökösen énünk egy részével állnánk harcban. Ha valami gyilkosa a lelki békének, akkor a belső harc a hozott értékeink (szándékosan használok ebben a tekintetben is pozitív szót:) és a tapasztalt világunk között kifejezetten az.

Az önkiteljesedés minden ember életében egyaránt fontos, legyen akár férfi akár nő az illető. A női önmegvalósítással kapcsolatban tartottam már több tréninget és tanfolyamot is. A női önkiteljesedés buktatóiról és lehetőségeiről bővebben egy másik, kifejezetten erre a témára koncentráló oldalamon olvashatsz. Várlak szeretettel a http://www.noiönmegvalositas.hu – oldalamon is!

0 Responses to “Miért figyelj rám?”  1. Vélemény?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s
Ki is vagyok?

Pozsgai Nikoletta Katalin, női önmegvalósítás specialista. Holisztikus karrier-tanácsadóként és kineziológusként dolgozom, amikor nem a családommal vagyok:) Meggyőződésem, hogy a megfelelően megválasztott karrierirány valóban összeegyeztethető a családi élettel...Mi több, ha a nő szakmailag kiteljesíti önmagát, családjával is önfeledtebben tud foglalkozni. Így a kiegyensúlyozott nő igazán képes lesz harmonikus családi életet élni!

Blog Értesítő

Ajánlók

Legutóbbi hozzászólások

Pozsgai Gyula - A gyerekeknek valóban egy tönk…
Móni - A gyerekeknek valóban egy tönk…

Testvéroldal a Női Önmegvalósításról

Ha igazán szeretnél elmélyülni a témában érdemes felkeresned a Női Önmegvalósításról szóló blogomat,melyet ide kattintva könnyen megtehetsz:

Női Önmegvalósítás Blog


%d blogger ezt szereti: